GETARIA ÉS EL
NOSOTRE ORÍGEN
I DESTÍ…

Així com també el de mariners com Elkano i molts d’altres anònims que van circumnavegar la Terra per primera vegada. Getaria és festa; el repic de campanes de l’Eslglésia de San Salvador, petites però amb un gran eco. Getaria és mar; pesca, vaixells entrant al port, el toc de sirenes i les descàrregues de vida que ens permeten guanyar-nos la vida. Getaria és sabor pur, gastronomia de qualitat, de petits productors que treballen el millor que ens ofereix el mar i la terra. Getaria és art a la brasa, amb aromes de carrer que captiven. Getaria és costura; de les grans xarxes de pescadors del port a grans sastres com Balenciaga. Getaria és tranquil·litat mirant l’horitzó, vesprades a la platja i els somriures de nens i nenes jugant a la vora del Mar Kantauri. Getaria és diversió, notes de música i notes de cata del txakolí que neix a les vinyes empapades de salitre. Getaria són onades, grans quan el Kantauri s’emprenya; petites quan es calma. Getaria són colors a l’albada, de txipironeras de petits pirates d’incalculable paciència. Getaria és aventura. Això és Getaria, una autèntica aventura.

T’animes?
BeLokal Getaria
anchoas Maisor

MAISOR

Et proposem una experiència única i ideal per les families, en la que aprendràs a elaborar l’autèntica antxova de Getaria en salazón, seguint les tècniques tradicionals i totalment artesanals. A més, et podràs emportar a casa les anxoves que hauràs elaborat. No dubtis en visitar la nostra petita conservera!

Coneix Maisor

GASTRONOMIA

Les graelles de Getaria són l’escenari càlid on els experts saben treure el millor partit al peix, al marisc i als productes locals. Tots els carrerons de Getaria s’impregnen d’aquesta olor de brasa que resulta irressistible!

ENOLOGIA

Hondarribi Zuri és la varietat de raïm autòctom que treballen les bodegues de Getaria. Les vinyes estan orientades cap al mar, de manera que la brisa marina incideix en l’aroma, el sabor i el cos d’aquest vi local. S’ha de prendre sempre amb copa i ben fresquet. Topa!

CULTURA

Cristóbal Balenciaga: Dissenyador i modista de fama internacional que va revolucionar el món de la moda a meitats del segle XX. Juan Sebastián Elkano: Intrèpid mariner que va aconseguir fer la volta al món per primera vegada a mitjans del segle XVI. Els dos tenen en comú que eren oriünds de Getaria. Descobreix part del seu llegat…

MAR

A Getaria li devem tot al mar Cantàbric; Kantauri, com l’anomenem nosaltres. Hi ha formes infinites de disfrutar-lo: sortint a pescar o fer un passeig en barca, surfejant les onades a la platja de Gaztetape o a la veïna Zarautz, o simplement estirats al sol en alguna de les dues platges de Getaria…

ESPORTS

Mens sana in corpore sano. La pràctica de l’esport és font de salut i, per això, Getaria és un destí ideal amb nombroses propostes i esdeveniments esportius.

EN FAMÍLIA

Les vacances són per disfrutar-les en família, sense cap mena de dubte. Tant Getaria com Euskadi, en general, ofereixen infinitat d’opcions per fer-ho